Luz-St.-Sauveur

2009.07.11. 01:48


Nagyobb térképre váltás

Gondolom, most már olvasóm is rátért a kis városka központjába vezető útra. Csodálatos környezet, elegáns házak és télen-nyáron jó programok várnának minket, ha megszállnánk itt, a helyiek által csak "Luz"-nek vagy "Luzea"-nak nevezett településen. Különösen a termálfürdői híresek. "Luzea" baszk férfinév, ami jól mutatja, hogy ez a terület a baszkok ősi főldje is. Vegyük elő viszont a térképet, hogy betájoljuk magunkat.

Az első képen láthatjuk Hautes-Pyrenées térképét, a következőn Midi-Pyrenées tartományét, ahová az Hautes, azaz Magas Pireneusok tartozik, a harmadikon pedig hogy ez Franciaországon belül hogyan is helyezkedik el.

Csodáljuk meg az ősi, fallal megerősített templomot.

Találunk a közelben egy lélegzetelállító kőhídat is, amit még III. Napóleon építettett.

Továbbmenve Sassis és Pierrefitte-Nestalas felé, fantasztikus tájon fogunk keresztülhaladni, a magas hegyektől övezett keskeny völgyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://franciakaland.blog.hu/api/trackback/id/tr411239784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása