Indulás - készen állsz?

2009.07.09. 23:38

Hej hó, hahó, utazni csudajó. Viszont sok pénz és idő, meg fáradtság. De itt van nekünk a Goggle, akik végigszenvedték egy fényképezős autóval Francaország útjait. Így megtehetjük, hogy utazás előtt/helyett a karosszékben ülve bámuljuk meg a csodás tájakat, épületeket.

Nem is húzom tovább az időt, jöjjön a móka, csapjunk a levesbe.


Nagyobb térképre váltás

 

Én is onnan indulok, ahonnan a Google sofőrje: a déli határ közeléből, a Luz-Saint-Saveurben lévő kocsipihenőből. Fantasztikus helyen vagyunk: Hautes-Pirénées régió, azaz a Pireneusok kellős közepe, magas hegyek vesznek körül minket, a levegő fantasztikus, hétágra süt a nap. Kicsiny hegyifalvak és kevés ember. Alig húsz kilométerre északra található Lourdes, a Mária-jelenésekről és csodás gyógyulásokról elhíresült település. Mi is arra fogunk tartani, mert az út is oda vezet. De Compostella és Rocamadour is errefelé található, egyszóval az itteni világnak spirituális kisugárzása van.

Hautes-Pirénées Midi-Pirénées tartomány része, amelynek székhelye Toulouse, a Garonne folyó partján épült, látnivalókban bővelkedő, majd' félmilliós város. Természetesen nem fogjuk kihagyni, ahogy haladunk majd az ország belseje felé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://franciakaland.blog.hu/api/trackback/id/tr271237494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása